China Sunenergy Türkiye’de üretim tesisi kurdu

Çinli güneş paneli üreticisi Sunenergy, yerli ortağı Seul Enerji Yatırım A.Ş ile İstanbul’da bir üretim tesisi kurdu. İki şirket Eylül ayında, CSUN Eurasia adı altında yeni kurulmuş üç şirkete birlikte yatırım yapmak için anlaşmaya varmıştı. Şirketler artık CSUN Eurasia çatısı altında güneş hücreleri ve panellerini üretip, Türkiye ve komşu ülkelerdeki güneş enerjisi projelerine yatırım yapacak.

22,000 m2 alanı kapsayan söz konusu üretim tesisi Tuzla İstanbul Ticaret ve Endüstri Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösterecek. Halihazırda 150MW’lık güneş paneli üretim hattı bulunan tesis, şirketlerin kuracağı 100MW’lık güneş hücresi hattı ile birlikte Mart ayında güneş hücresi üretmeye de başlayacak.

Sunenergy bu yılın ilk çeyreğinde Şangay’daki tesislerinden 200MW’lık üretim hattını da Türkiye’ye taşımayı planlıyor. Bu hamle yılın ilk yarısında Türkiye’deki üretimi yavaş yavaş artırma hedefinin bir parçası olarak görülüyor, ancak planın uygulanabilirliğinin piyasa dinamiklerine ve Türkiye’deki tesisin üretimde kaydettiği mesafeye bağlı olacağı söyleniyor.

Ayrıntılar için:

http://www.pv-tech.org/news/china_sunergy_establishes_production_facility_in_turkey


Comments are closed.