Ernst & Young: “Çin, yenilenebilir enerjideki liderliğini pekiştiriyor”

Ernst & Young şirketinden yapılan açıklamaya göre Çin, şimdiye kadar hazırladığı en yeşil beş yıllık programının ardından yenilenebilir enerji projeleri için en çekici ülke olma konumunu son çeyrekte daha da güçlendirdi.

Geçtiğimiz çeyrekteki 100 üzerinden 71 olan puanını 72’ye yükselten Çin, 67 puanlı ABD’nin önünde ilk sırada bulunuyor. Bugün bir e-posta duyurusuyla tebliğ edilen Yenilenebilir Enerji Ülke Çekicilik Endeksi’nde (Renewable Energy Country Attractiveness Index) Hindistan da Almanya’nın önüne geçerek üçüncü sıraya yerleşti.

Son yıllarda, Çin  güneş ve rüzgar enerjisi sektörlerinde ön sırayı almış durumda. Geçtiğimiz yıl hükümete bağlı Çin Kalkınma Bankası (China Development Bank Corp.) yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlere 232 milyar yuan (35.7 milyar dolar) kredi vermişti. BM’nin en üst düzey iklim değişikliği diplomatı Christiana Figueres de Ocak ayında yaptığı bir açıklamada Çin için “yeşil ekonomi yarışını” kazanmakta gösterdiği kararlılıkla “hepimizi geride bırakacak” demişti.

Ayrıntılar için:

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/g/a/2011/05/25/bloomberg1376-LLRBVF0YHQ0X01-40DU0LNIHFBODNFC8O0CL7CB69.DTL


Comments are closed.