Karbon yönetimi uzmanları yeni sertifikaları ile mesleki becerilerini kanıtlayacak

Yakın zamanda yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre karbon yönetimi uzmanlarının yarıdan fazlası meslektaşlarını yetersiz buluyor.

Böylesi bir algının yaygınlığı hiçbir sektör için hoş bir durum arz etmez, ancak olaya karbon yönetimi sektörü açısından bakıldığında durum daha da vahim olabilir. Çünkü düzenleyici ve çevresel baskılar nedeniyle  şirketlerin, ülkelerin ve karbon denkleştirme  projelerinin saldığı seragazlarını (GHG) ehil bir şekilde hesaplayacak ve doğrulayacak karbon yönetimi personeline olan talep artmakta.

Bu boşluğu gören iki sivil toplum kuruluşu, The Greenhouse Gas Management Institute (GHGMI) ve Eco-Canada, GHG uzmanlarının niceliği ve niteliğine yönelik yeni bir sertifikasyon programını bu hafta başlattı. Kurumların açıklamasına göre bu sertifika dünyada Uluslararası Standartlarlar Teşkilatı (ISO) akreditasyonuna sahip ilke ve tek karbon yönetimi uzman sertifikası.

ISO 17024 standardına sahip EP(GHG) programı sertifikası, bir işletmenin saldığı seragazını hesaplayan, belirlenen kriterlere uyulup uyulmadığını değerlendirip doğrulayan uzmanların yanı sıra karbon yönetimi alanında ilerlemek isteyen gençlere yönelik hizmet verecek.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/2078140/carbon-management-professionals-prove-skills-certification


Comments are closed.