Ortaklık’tan sekiz ülkede karbon piyasası girişimine hibe

2010 yılı Aralık ayında düzenlenen BM iklim değişikliği konferansı sırasında Dünya Bankası tarafından başlatılan Piyasa Hazırlıklılığı Ortaklığı (Partnership for Market Readiness) kapsamında sekiz ülkeye 350 bin ABD doları hibe verildi. Hibenin bu ilk ödemesini Şili, Çin, Kolombiya, Kosta Rika, Endonezya, Meksika, Tayland ve Türkiye aldı. Ülkeler bu hibeyle seragazı salınımlarını azaltmak için piyasaya dayalı araçları nasıl projelendireceklerini, test edeceklerini ve uygulayacaklarını enine boyuna düşünüp planlayacaklar.

PHO hükümetler, uzmanlar ve kurumlar arasında kurulmuş multi milyon dolarlık bir ortaklıktır. Ortaklık, karbon salınımlarını azaltmak amacıyla yerel emisyon ticaret sistemi veya yeni uluslararası kredi mekanizmaları gibi piyasa araçlarından yararlanmak amacıyla teknik ve kurumsal niteliklerini geliştiren 15 ülkeye destek vermeyi hedeflemektedir. Fona Avustralya, Avrupa Komisyonu, Almanya, Japonya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD destek vermektedir. Bunların dışında çok sayıda ülke de bu fona katkıda bulunmak istediğini belirtmiştir.

Ayrıntılar için:

http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/NEWS/0,,contentMDK:22929905~pagePK:34370~piPK:34424~theSitePK:4607,00.html?cid=EXT_TWBN_D_EXT


Comments are closed.