EDF: “Fransız nükleer santrallerinde sızıntı yok”

Hisse senedi fiyatlarının radyoaktif sızıntı şüphesiyle düşmesinin ardından EDF’den yapılan açıklamada Fransa’da bulunan nükleer santrallerinin hiçbirinde bir sızıntı olmadığı bildirildi.

Fransa, enerji ihtiyacını karşılamak için nükleer enerjiden en fazla yararlanan Avrupa ülkesi olunca, Fukushima’daki krizin ardından Fransız yetkililerin benzer bir kazayı önlemek için yeteri kadar çabalayıp çabalamadığından endişe ediliyor.

Bunun üzerine, devlet kontrolündeki elektrik şirketinden bir sözcü, Nisan ayında Paluel santrallerindeki 3 No’lu reaktörde yaşanan ufak bir kazanın santral içindeki su yalıtımında bir gedik oluşturduğunu, fakat olaydan dolayı dışarıya doğru bir sızıntı olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü araştırmacı Fransız websitesi Mediapart, ülkenin nükleer enerji kapasitesinin %8’ini oluşturan Paluel santralinde bir dizi aksaklık olduğunu duyurmuştu.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2011/06/22/us-france-nuclear-idUSTRE75L36T20110622?feedType=RSS&feedName=environmentNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2Fenvironment+%28News+%2F+US+%2F+Environment%29


Comments are closed.