Siemens rüzgar türbini kanatlarını Türkiye’de üretebilir

Today’s Zaman gazetesinin sorularını yanıtlayan Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Geliş, Türk piyasalarında rüzgar enerjisine olan talebin devam etmesi durumunda Türkiye’de rüzgar türbin kanatı üretim tesisi açabileceklerini ifade etti.

Geliş, rüzgar enerjisinde taşıdığı büyük potansiyel ve ufuktaki yeni düzenleme ile birlikte Türkiye gibi hızlı büyüyen ekonomilerin yenilenebilir enerji piyasasına açılmayı  düşünen yabancı yatırımcılar için büyük fırsatlar yaratabileceğini belirtti.

Geliş, “Donanım, teknoloji ve uzmanlığını satmak isteyen küresel oyuncular Türk piyasasına ilgi gösteriyor. Amerikan yenilenebilir enerji geliştiricisi Renewable Energy Systems (RES), Rusya’nın devlete bağlı nükleer birimi Rosatom, Hamburg merkezli REpower Systems AG ve Danimarka’dan Vestas son örneklerden birkaçı. Pek çok yatırımcı da yasal değişikliklerin Meclis’te onaylanmasını bekliyor” dedi.

Yatırımlarını çeşitlendirmek amacıyla Siemens Bank’ı bir yıldan kısa bir sürede Türkiye’ye getireceklerini belirten Geliş, bankanın projeleri finanse edeceğini söyledi.

Bu arada geçtiğimiz yıl sonuna kadar rüzgar santrallerinden yalnızca 2,000 MW enerji elde edildi. Hükümet ise 2023 yılına kadar rüzgar enerjisinden 20,000 MG enerji  elde etmeyi planlıyor.

Ayrıntılar için:

http://www.todayszaman.com/news-248014-siemens-mulls-wind-turbine-blade-production-facility-in-turkey.html


Comments are closed.