Google raporu temiz teknolojinin yayılmasına daha çok kaynak ayrılması gerektiği görüşünde

Google tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre agresif harcamalar ve temiz teknolojinin yayılması ile 2030 yılına kadar 1.1 milyon yeni iş imkanı yaratılabilir ve ABD’nin seragazı salınımı %13 oranında azaltılabilir. Raporda, ABD’nin federal düzeyden ziyade merkezden daha çok atılımda bulunması ve temiz teknoloji projelerine fon ayırması durumunda ise bu projeler sayesinde 1,9 milyon iş imkanı yaratılabileceği ve emisyonların %21 oranında aşağı çekilebileceği belirtildi.

Raporun sonuçlarına göre hükümetin müdahalesiyle temiz teknoloji harcamaları ABD’nin gayri safi yurtiçi hasılasını her yıl 244 milyar dolar artırırken hanehalkı giderlerini 995 dolar azaltabilir. Karbon vergisiyle ise ABD gayri safi yurtiçi hasılası her yıl 155 milyar dolar artarken tüketiciler her yıl 942 dolar tasarruf edebilir.

Google şimdiye kadar temiz enerjiye 700 milyon doları  bu yıl olmak üzere toplamda 780 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket yalnızca getirisi olacak temiz enerji projelerine yatırım yapmakla kalmadı, veri merkezlerinde de yenilenebilir enerji kullanmaya başladı.

Ayrıntılar için:

http://venturebeat.com/2011/06/28/google-clean-tech-report/


Comments are closed.