Türkmen gazının ihracatında yeni oyuncu: Türkiye

Geçtiğimiz günlerde Türkmenistan’ı ziyaret eden cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile ortak bir bildiri imzaladı. Bildiriye göre, Türkiye, Türkmen gazının uluslar arası piyasalara taşınması için Türkmenistan ile işbirliği yaparak yeni ihracat rotaları oluşturulmasına yardımcı olacak. Türkmen TV’nin haberine göre iki ülke cumhurbaşkanlarının imzaladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

“İki ülke liderleri enerji sahasında şimdiye kadar yürüttükleri işbirliğini geliştirme niyetlerini ifade ettiler. Özellikle de uluslar arası piyasalara Türkmen gazının ihraç edilmesi için alternatif hatlar keşfetmek noktasında, önümüzdeki günlerde Türkiye ile daha çok işbirliği yapılacak.”

Bildiride ayrıca iki ülke cumhurbaşkanlarının Türkiye’ye Türkmen elektriğinin sağlanması konusunda işbirliğinin öneminin altını çizdikleri ve bu alandaki çalışmaların da önümüzdeki günlerde yoğunlaştırılacağı kaydedildi. Temel küresel sorunlar hakkında da görüş alışverişinde bulunan cumhurbaşkanları, bölge ve dünya genelinde barış ve istikrar ortamının gelişmesine birlikte katkıda bulunacaklarını belirttiler. İki ülkenin uluslar arası terörle mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar ve küresel güvenliği tehdit eden her türlü unsura karşı ortaklaşa adımlar atacağı da bildiride yer alan kararlar olarak dikkat çekti.

Ayrıntılar için:

http://www.securities.com/doc.html?pc=TR&doc_id=285112564&auto=1&query=energy%3A&db=all_7d_d&hlc=tr&range=365&sort_by=Date


Comments are closed.