Toys R Us ile Coast Guard güneş enerjisine yönelirken ThyssenKrupp sıfır atık yolunda ilerliyor

Toys R Us yeşil enerjiyle aydınlatılıyor: Şirketin New Jersey’deki en büyük dağıtım merkezi bundan böyle Constellation Energy tarafından inşa edilen 5.38 megawatt’lık çatı üstü güneş enerjisi sistemi ile aydınlatılacak. Sistem, merkezin elektrik ihtiyacının %72’sini karşılayacak kadar enerji üretebiliyor.

Güneş enerjisi, kendi yapım masrafını karşılıyor: Amerikan Coast Guard ile Schneider Elektrik bu hafta  50 milyon dolarlık bir enerji tasarrufu performansı anlaşması imzaladı. Buna göre, 2.89 MW’lık fotovoltaik paneller Coast Guard’ın Puerto Rico’da bulunan konut ve tesislerine yerleştirilecek.

ThyssenKrupp asansörleri son sürat sıfır atığa koşuyor: Şirketin bugün yayınlanan CSR raporuna göre, benimsenen yeni geri dönüşüm programı sayesinde düzenli atıklar son iki yılda %70 oranında azaldı. Öteki çevresel rakamlara gelince; şirketin 2008’den bu yana elektrik kullanımı %6, su kullanımı %3 artarken salınan seragazı emisyonu oranı %3 azaldı.

Tayvan ve Finlandiya’daki ilk yeşil binalar: Tayvan’ın ilk “karbonsuz” binası olan Ulusal Cheng Kung Universitesi’ndeki Y.S. Sun Green Building, LEED-Platin sertifikası aldı. Tamamıyla yeşil malzemeden yapılan bina aynı boyuttaki yeşil olmayan bir binaya göre %65 daha az enerji, %50 daha az su harcıyor.

Skanska tarafından inşa edilen Finlandiya’nın ilk LEED-Platin sertifikalı ofis binası da hizmete girdi.

Ayrıntılar için:

http://www.greenbiz.com/news/2011/08/12/first-takes-toys-r-us-coast-guard-get-solar-thyssenkrupp-goes-for-zero


Comments are closed.