General Motors ve LG elektrikli araçları birlikte ileriye taşıyacak

Elektrikli araç filosunu büyütmek isteyen General Motors, dün elektronik devi LG ile önemli bir teknoloji ortaklığı anlaşması imzalayarak güçlerini birleştirme kararı aldı.

LG halihazırda GM’nin bu yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi planlanan uzatılmış menzilli Chevrolet Volt/Vauxhall Ampera plug-in hibrid aracı için elektrik şarj ünitesi ile gösteri ve tanıtım filosu Chevrolet Cruze elektrikli taşıtları için pil üretmekteydi.

GM tarafından yapılan açıklamaya göre iki firmanın mühendisleri bundan böyle yeni modeller geliştirmek için parça, otomobil iskeletleri ve tasarımları birlikte üretecekler. Ortaklığın ilk araçlarını ne zaman piyasaya süreceği ise belirtilmedi.

GM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Steve Girsky verdiği demeçte “ Geleceğin ulaştırma ihtiyaçlarına getirilecek pek çok çözüm, bizim ortaklık stratejimizin temelleri üzerinde daha kısa sürede elde edilebilir” dedi.

Amerikalı otomobil firmaları geçtiğimiz günlerde başkan Obama’nın getirdiği katı emisyon ve yakıt tüketimi düzenlemelerine uyum sağlamak için bu sıralar yeni yeşil teknolojilere hatırı sayılır yatırımlar yapıyor.  Bu düzenlemeyle ortalama yakıt ekonomisinin 2025 yılı sonuna kadar 54.5 mpg’ye kadar (23.2km/l) düşürülmesi isteniyor.

Bu arada çarpışma testleri otoritesi EuroNCAP, geçen hafta, GM’nin Opel Ampera plug-in hibrid otomobilini olabilecek en güvenli otomobil seçti. Opel Ampera aldığı beş yıldızla Nissan Leaf’in Mayıs ayındaki testlerde elde ettiği performansı da yakalamış oldu.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/2104632/motors-lg-team-boost-electric-car-development


Comments are closed.