Avustralya karbon ofset kanununu parlamentodan geçirdi, karbon fiyatlandırması sırada

Avustralya parlamentosu, hükümetin 2012’den itibaren karbon emisyonlarını fiyatlandırma planını tamamlayıcı nitelikteki, çiftçilikten ormancılığa kadar karbon kredilerinin üretimini ve ticaretini düzenleyen dünyanın ilk ulusal planını kabul etti.

Karbon Çiftçiliği Girişimi (Carbon Farming Initiative (CIF)) olarak bilinen yeni kanunlar, çiftçilerin ve yatırımcıların tarım arazilerinden ormancılık projelerine kadar ticareti yapılabilecek karbon ofsetlerini üretmesine olanak sağlayacak. Hatırlatalım, tarım da dahil arazi kullanımı Avustralya emisyonlarının %23’ünü teşkil etmekte.

Yeşiller Partisi Başkan Yardımcısı Christine Milne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeşil karbon, kirliliğin fiyatlandırılması, yenilenebilir enerjiye ve enerji verimliliğine yatırımla birlikte iklim paketinin dört ana maddesinden biri” dedi. Milne, bu önergenin geçmesinin bütün bir paketin de geçeceğinin habercisi olduğunu ifade etti.

Hükümetin tahminlerine göre karbon çiftçiliği girişimi, Avustralya’nın karbon emisyonlarını 2050 yılına kadar 460 milyon ton civarından azaltmasına yardımcı olacak.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2011/08/22/us-australia-carbon-idUSTRE77L1AF20110822



Comments are closed.