ÇKA yeni talimatlarıyla seragazı salınımını azaltacak

Amerikan Çevre Koruma Ajansı şirketlere ve eyaletlere tasarruf ettiren enerji verimliliği önlemleri konusunda yardımcı olacak yeni talimatlar yayınladı. Bu talimatlar Temiz Hava Yasası’nın insan sağlığını ve çevreyi hava kirliliğinden korumak için zorunlu kıldığı direktiflerin bir sonucu olarak hazırlandı. Yalnızca yüksek oranda karbon salan şirketlerin tabi olacağı talimatlarla emisyon oranlarının en verimli yöntemlerle aşağıya çekilmesi hedeflenmiş durumda.

Programın 2 Ocak 2011’den 30 Haziran 2011’e kadar sürecek ilk safhasında büyük sanayi birimleri yeni tesisler inşa etmek ya da eskilerini modernize etmek istedikleri takdirde, salacakları karbon oranının yıllık 75 bin ton ya da daha fazla olması durumunda,  bu  izin almak zorunda kalacaklar. 1 Temmuz’dan itibaren ise 100 bin ton karbon salınımı yapan sanayi birimleri, izin alabilmek için değerlendirmeye tabi tutulacak.

Çevre Koruma Fonu’nda özel projeler müdürü ve Çevre Koruma Ajansı İklim Değişikliği Çalışma Grubu eş başkanı Mark MacLeod: “Enerji verimliliği özellikle imalat sektöründe kirliliği azaltmak ve tasarruf etmek için en akılcı yöntemlerden biri” dedi.

MacLeod, “Hazırladığımız talimat listesi şirketleri izin sürecine hazırlayacak. Şirketler bir yandan kendileri ile müşterileri için tasarruf ederken diğer yandan ise kirliliğin azaltılması için çözümler üretecekler” diye ekledi.

Ayrıntılar için:

http://www.edf.org/pressrelease.cfm?ContentID=11449


Comments are closed.