Fransa’ya göre Fukushima’dan sonra nükleer iştah kesilmedi

Fransa Enerji Bakanı Eric Besson Reuters’a yaptığı açıklamada Fransa’daki 60. nükleer santrali inşa etme planlarında bazı gecikmelere rağmen bir değişiklik olmadığını belirtti. Besson, Avrupa ve gelişmekte olan ülkelerde atom enerjisi santralleri kurmak için çok sayıda muhtemel anlaşmayı incelediklerini de ifade etti.

Mart ayında Japonya’daki Fukushima nükleer santralinde meydana gelen radyoaktif sızıntının nükleer enerjiye olan ilgiyi azaltmadığını söyleyen Besson, Fransa’nın on yıllardır biriktirdiği nükleer deneyiminden Hindistan Çin, İngiltere, Polonya, Güney Afrika, Türkiye ve Brezilya gibi ülkelere teknolojisini satarak kazanç sağlamayı umduğunu sözlerine ekledi.

Fransız Areva grubunun Finlandiya’da inşa ettiği reaktörü gezen Besson, “Bazı ülkeler nükleer programlarını sonlandırmış olabilir, ama genele bakıldığında böyle bir durum söz konusu değil. Programlarını yeniden başlatan ya da gözden geçiren ülkelerin listesi de hiç kısa değil” diye konuştu.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2011/10/10/us-france-energy-besson-idUSTRE79942220111010?feedType=RSS&feedName=GCA-GreenBusiness&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2FUSgreenbusinessNews+%28News+%2F+US+%2F+Green+Business%29


Comments are closed.