BG, 20 yıllık LNG anlaşması imzaladı

BG Group, Körfez Kıyısı’ndan uzun vadeli ilk LDG satın alma anlaşmasını imzalayarak ABD’yi sıvılaştırılmış doğal gaz ihraç eden bir pazar olmaya daha da yaklaştırdı.

Çarşamba günü duyurulan anlaşmaya göre, Cheniere Energy Partners’a ait olan ve merkezi Lousiana’da bulunan Sabine Pass LDG terminalinden 20 yıl boyunca her yıl 3,5m ton (mtpa) LDG satın alınacak. Anlaşmayı yorumlayan, danışmanlık firması PFC Energy’nin üst düzey yöneticilerinden Nikos Tsafos “Amerikan LDG ihracı konusunda şüphe duyan çok sayıdaki şirket BG’nin bu anlaşmasına bakacak ve bu konuyu bir kere daha gözden geçirip geçirmemesi gerektiğine karar verecek” dedi.

Tsafos’a göre tortulu kayalardan gaz çıkarılmasıyla daha da canlanan Amerikan doğalgazı sayesinde ABD dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi konumuna yükseldi.

LDG talebi petrol arzının uzun vadede ne kadar yeterli olacağından duyulan korku ve düşük karbonlu yakıtlara geçiş yönünde atılan adımlarla birlikte son yıllarda artış gösterdi.

Planlara göre 2015’ten itibaren LDG ihracatı başlayacak. Cheniere Energy Partners Başkanı Charif Souki, “BG küresel LDG piyasasının en büyük katılımcılarından biri. Kendileri Sabine Pass sıvılaştırma projemiz için de güçlü bir müşterimiz olacaktır” dedi.

Ayrıntılar için:

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/a6d853ce-fff4-11e0-8441-00144feabdc0.html#axzz1bvXX0hHN


Comments are closed.