BMW ile Toyota’dan elektrikli taşıt bataryalarında işbirliği

Toyota ve BMW’den dün yapılan açıklamaya göre iki motor devi, elektrikli otomobil bataryalarını bundan sonra birlikte tasarlayacak.

Tokyo’da basın toplantısı düzenleyen şirket yöneticileri, ortakların araştırmayı iki koldan yürüterek yeni modellerin geliştirilmesini hızlandırmaya çalışacağını belirtti.

Toyota Motor Europe Yönetim Kurulu Başkanı Didier Leroy, “Temelde iki şirket de mühendislik şirketi, bu nedenle de pek çok açıdan aynı dili konuştuğumuzu fark ettik. Japon ve Avrupa mühendislikleri bir araya geldiğinde ve tam anlamıyla bir işbirliği sağlandığında ortaya nelerin çıkabileceğini görmek ilginç olacak” dedi.

Anlaşma, sektörün gittikçe sıkılaşan emisyon sınırlamalarına ve yükselen yakıt tasarrufu standartlarına maruz kaldığı bu günlerde üreticiler arasında gerçekleşen bir dizi işbirliğinin en son örneği.

Plug-in Prius Hibrid otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanan Toyota; Ford, Panasonic ve elektrikli araç üreticisi Tesla ile halihazırda işbirliği içerisinde.

BMW ise PSA Peugeot Citroen ile bu yılın başlarında hibrid otomobil parçası geliştirmek için birlikte çalışmaya başlamıştı. BMW, Amerikan Fisker markasının ürettiği Karma’nın önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak üst modelinin motorunu da tedarik edecek.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/2129660/bmw-toyota-collaborate-electric-car-batteries


Comments are closed.