BP güneş enerjisinden çekiliyor

Şirketin 2008 yılından beri küçülen güneş enerjisi birimi Çin’in aşırı boyutlara varan rekabetine, düşen fiyatlara, fazla kapasiteye ve sektörün halen bağımlı durumda olduğu sübvansiyonlardaki azalmaya kurban gitti.

Çarşamba günü de Solar Millenium borçlarını ödeyemeyeceğini bildirmişti. Solar Millenium böylece modül üreticisi Solon’la birlikte Aralık ayında iflasını bildiren ikinci Alman güneş enerjisi şirketi oldu.

2011’in başlarında Amerikan Solyndra LLC iflas etmişti. İsviçre bankası Sarasin’in en son yürüttüğü araştırmaya göre ise Conergy ile Q-Cells, sektördeki krizden en çok etkilenen Alman şirketleri arasında.

BP, ABD’deki rüzgar enerjisi portföyü ve biyoyakıt alanında yürüttüğü faaliyetleriyle alternatif enerji sektöründe önemli bir pozisyona sahip. Şirket, alternatif enerjiye yapmayı planladığı 8 milyar dolarlık yatırımın şimdiye kadar 7 milyar dolarlık kısmını yapmış durumda.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2011/12/21/us-bp-solar-idUSTRE7BK1CC20111221?feedType=RSS&feedName=environmentNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2Fenvironment+%28News+%2F+US+%2F+Environment%29


1 Yorum


  1. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this website. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.