Çin havayolu şirketleri AB’nin karbon vergisini ödemeyi reddediyor

Çin havayolu şirketleri, AB Emisyon Ticaret Sistemi’nden doğacak hiçbir masrafı ödemeyeceklerini  belirtirken, halihazırda durgunlaşan bir seyahat piyasasıyla mücadele eden Asya-Pasifik’in öteki havayolu şirketleri de doğacak ek masrafları müşterilerine ödetecek gibi görünüyor.

Dün konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çin Hava Taşımacılığı Birliği (China Air Transport Association) Genel  Sekreter Yardımcısı Cai-Habo “Çin, ETS konusunda AB ile işbirliği yapmayacaktır, bu nedenle de emisyon vergisinden doğacak ek masrafları müşterilerine yüklemeyecektir” diye konuştu.

Havayollarının ısrarla AB kanunu ihlal etmesi durumunda ise Avrupa Komisyonu’nun havayolu işletmecilerini uçuşlardan men edebilme seçeneği bulunuyor.

Cai, Çin havayolu şirketlerinin uçuşlardan kaynaklı karbon emisyon salınımını fiyatlandırması nedeniyle AB’ye karşı yasal eyleme geçmeyi düşünebileceğini söyledi.  Cai, Ancak ABD’nin ETS’ye karşı yürüttüğü adli savaşı kaybetmesi ve  karbon masraflarının 2013 yılı Mart ayına kadar toplanmayacak olması nedeniyle bu konuda çok aceleci olmayacaklarını ekledi.

Ayrıntılar için:

http://www.iol.co.za/business/international/chinese-airlines-refuse-to-pay-europe-s-carbon-tax-1.1208130


1 Yorum


  1. As a Newbie, I am constantly browsing online for articles that can help me. Thank you