BM Konferansı’nın odağında bu defa farklı bir konu var

BM Yeryüzü Zirvesi’nin düzenlenmesinden 20 yıl sonra, dünyanın pek çok yerinden temsilci önümüzdeki Haziran ayında Rio de Janeiro’da buluşacak. Brezilya heyetinin başındaki diplomat Andre Correa do Lago, bu defaki zirvenin odağında iklim değişikliğinden ziyade sürdürülebilir kalkınma olduğunu açıkladı.

Correa do Lago, “ABD’de bu yılki seçimlerde Başkan Obama’nın karşısına çıkmak için yarışan cumhuriyetçi adayların küresel ısınmayı bir sorun olarak görmeyi bile reddetmesi, uluslararası toplantılarda bu konuyu tartışmanın ne kadar zor olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.

1992’de düzenlenen Yeryüzü Zirvesi dünyanın dikkatini küresel ısınmaya çekmişti, ancak bu yılki konferans ekonomiyle ilgili endişelerin her konuyu gölgede bıraktığı bir atmosferde gerçekleşecek.

Bazı çevreler konferansın pek bir etkisi olmayacağından endişe duysa da Correa do Lago yeni fırsatların doğabileceği görüşünde. Correa do Lago, “Çevre krizinin farkındayız, finansal bir kriz de yaşıyoruz, istihdam krizimiz de var, aynı anda pek çok krizle karşı karşıyayız. Hatta bazı ülkeler bütün bu krizleri aynı anda yaşıyor. Ama gerçek şu ki sürdürülebilir kalkınma bütün bunların çözümü olacaktır” dedi.

Ayrıntılar için:

http://green.yahoo.com/news/ap/20120125/ap_on_bi_ge/un_un_rio_plus20.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed


Comments are closed.