Küba temiz enerji yolunda

On yılı aşkın bir süre önce güneş enerjisi Küba’nın dağlarında yaşayan toplumların hayatını değiştirmişti. Şimdi de güneş ve öteki yenilenebilir enerji kaynakları ada genelinde sürdürülebilir enerjinin geliştirilmesi yolunda değerlendirilebilir en iyi seçenekler olarak öne çıkıyor.

CUBASOLAR (Küba Toplumu Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Teşvik Etme ve Çevreye Saygı) Başkanı Luis Bérriz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada dünyadaki temiz enerji potansiyeli tüketim için ihtiyaç duyulan miktarı aşıyorsa neden hala çevreyi kirleten enerji türlerinin kullanıldığını sordu. Bérriz’in hesaplamalarına göre Küba’ya gelen güneş miktarı günde 50 milyon ton petrole eşdeğer.

Bérriz, “1000 km uzunluğundaki ulusal karayolumuzu solar panellerle kapladığımızda fosil yakıtlar kullanmadan ve tek bir metrekare tarım alanı işgal etmeden şu anda kullandığımız enerjinin tamamını üretebileceğiz” dedi ve ekledi “Ayrıca hiç kimse güneşi engelleyemez, çünkü güneş kimsenin tekelinde değil.”

Ayrıntılar için:

http://ipsnews.net/news.asp?idnews=106684


1 Yorum


  1. Excellent write-up. I had been looking at this blog so i’m impressed! Useful details specially the last portion 🙂 I attend to this sort of information a lot. I needed this particular info for a very long time. Appreciate it and enjoy.