Avrupa Komisyonu’ndan İtalya ve İspanya’ya uyarı

Avrupa Komisyonu İtalya ve İspanya’dan, yapıların enerji performansları ile ilgili yürürlükte olan Avrupa yasalarına tam uyum göstermelerini resmi olarak talep etti. Bu yasalar, Avrupalı vatandaşların satın alacağı veya kiralayacağı yapılarla ilgili gerekli bütün bilgileri önceden öğrenmesini sağlıyor ve üye devletlerin her birinin ısıtma kazanları ile havalandırma sistemleri için düzenli bir muayene programı oluşturmasını gerektiriyor. Şimdiye kadar yasalara tam uyum sağlamamış devletler iki ay içinde istenen şartları yerine getirmezse Komisyon, ülkeleri adalet divanına sevk edecek.

Özellikle İtalya ve İspanya’nın mevzuatlardaki şartları yerine getirmediğini düşünen Komisyon, Avrupa mevzuatını temel alarak bu ülkeleri uyardı. Binaların enerji tüketimini önemli ölçüde azaltmayı hedefleyen mevzuat, böylece birliğin enerji güvenliğini artırmayı ve küresel ısınmayla mücadelesinde güç kazanmasını planlıyor.

Bu ülkelerin kuralları ihlal ettiğini gösteren Avrupa yapı performansı yönetmeliği ise,  yapıların enerji performansını hesaplamak için üye devletlerden belirli bir yöntem geliştirmelerini ve yeni yapılacak binalardaki ya da yenilenecek binalarda bulunması gereken minimum performans standardını belirlemesini istiyor. Böylece bir yapıyı satın almak ya da kiralamak isteyen kişiler yapının enerji sertifikasına göre bir kıyaslama yapabiliyor ve olası enerji masraflarını hesaplayabiliyor.

Ayrıntılar için:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/1561&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en


Comments are closed.