Taner Yıldız: Nabucco ve Güney Akım rakip değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Ankara’da katıldığı Türkiye’nin Enerji Politikaları konulu konferansın çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AB enerji komiserinin Nabucco ile Güney Akım projelerinin rakip projeler olduğunu belirtmesi ile ilgili soru üzerine, “Öyle görünüyor olabilirler ancak orta ve uzun vadede rakip proje değiller” açıklamasında bulundu.

“Bu iki proje de AB’nin doğal gaz sorununu çözebilir. Talebin 2030 ile 2035’e kadar nasıl bir artış göstereceği üzerine yapılan tahminler de gösteriyor ki ihtiyacı karşılamak için iki projeye daha gereksinim duyulabilir” diye konuşan Yıldız, Mersin’de kurulacak nükleer santral ile ilgili ise projenin programa uygun bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Projenin önümüzdeki on gün içinde Rusya’dan onay alacağına inandığını belirten Yıldız, “Böylece nükleer santralin inşasını gerçekleştirecek firmayı belirlemek için bir engel kalmayacak” dedi.

Ayrıntılar için:

http://www.securities.com/doc.html?pc=TR&doc_id=286494755&auto=1&query=turkey%3Aenergy%3A&db=en_1y_d&hlc=tr&range=365&sort_by=Date


Comments are closed.