Lego’dan yeşil enerjiye 500 milyon dolar

Danimarka merkezli Lego oyuncak şirketinin de bağlı bulunduğu Kirkbi A/S, Almanya’da hayata geçirilecek bir offshore rüzgar enerjisi projesinin yaklaşık üçte birine ortak olarak müşterilerine yeşil referanslarını sergileme imkanı bulacak.

Kirkbi A/S, 2015 yılında tamamıyla faaliyete geçmesi beklenen ve DONG Energy’ye ait 277 megawatt’lık Borkum Riffgrund rüzgar çiftliğinin %32’lik hissesi için 534 milyon dolar yatırım yapacak.

Lego’dan yapılan açıklamaya göre bu yatırım sayesinde şirket, bütün enerji ihtiyacını karşılamaya yetecek kadar yenilenebilir enerji üretme hedefini yakalayabilecek.

Reuters’a konuşan Kirkbi Yönetim Kurulu Başkanı Soren Thorup Sorensen, “Bu yatırım Lego Grubu’nun iddialı çevre hedeflerini desteklemektedir. Ayrıca bize makul getirileri olacak uzun vadeli ve güvenli bir yatırımdır” dedi.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2012/02/23/us-dongenergy-lego-idUSTRE81M0MO20120223?feedType=RSS&feedName=environmentNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2Fenvironment+%28News+%2F+US+%2F+Environment%29


Comments are closed.