Unilever’den şirketlere atık çağrısı

Unilever’e göre yiyecek hizmetleri sektörünün, bertaraf edilebilir yiyecek atığının getirdiği yüksek maliyet sorununu çözmesi için tek bir sese ihtiyacı var. Unilever bu nedenle bugün öteki şirketlerden, ticaret kurumlarından ve kamu kuruluşlarından her yıl biriken 400,000 ton’luk bertaraf edilebilir yiyecek atığıyla başa çıkmak için başlattığı kampanyaya destek vermelerini isteyecek.

Unilever firmasından yapılan açıklamaya göre firma öteki atık kurumlarıyla birlikte kurduğu “vizyoner bir panel” sayesinde yiyecek atıklarının azaltılmasına yardımcı olacak tedbirleri belirleyecek. Bu tedbirler arasında düzenli atık depolama sahalarında yasakların uygulanması, planlama sisteminde değişikliklerin yapılması ya da restoranlardaki porsiyon boyutunun azaltılması bulunuyor.

Yine de firma atık miktarının azaltılmasında en etkili yöntemin oteller, yemek şirketleri, okullar gibi atıkları azaltarak ya da atık yönetimi yaparak tasarruf edebilecek kurumların eğitilmesi olduğu görüşünde.

Unilever’in geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana devam eden “United Against Waste” kampanyası yiyecek atıklarının azaltılması yönünde şirketlerin öncülük ettiği bir dizi kampanyanın sonuncusu. Örnekse Marks & Spencer ile Tesco da yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak bir teknolojiyi bir süredir test ediyor.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/2156074/unilever-calls-companies-tackle-food-waste-mountain


Comments are closed.