Ucuzlayan bataryalar elektrikli araçların müjdecisi

Yeni bir araştırmaya göre dayanıklılığı daha fazla olan lityum-iyon pillerinde kaydedilen ilerlemeler, elektrikli araçları daha ekonomik hale getirecek ve bu araçların daha geniş bir ölçekte piyasaya sunulmalarını kolaylaştıracak.

Lityum-iyon pillerinde rekor düzeyde bir enerji yoğunluğunu eskisinin yarı fiyatına elde ettiğini açıklayan Envia Systems, eşi benzeri görülmemiş bu enerji yoğunluğunun, maliyeti az materyaller ve üretim süreçleriyle bir araya getirildiğinde araçların pil takımının maliyetini de yarıdan fazla oranda azaltacağını duyurdu.

Daha önceleri lityum-iyon pillerindeki enerji yoğunluğu her yıl yaklaşık %5 oranında artış gösterirdi; ancak Envia firmasının yetkilileri son iki yılda pil hücrelerinin enerji yoğunluğunu neredeyse üç katına çıkararak dünya rekorunu kırmayı başardıklarını ifade etti.

Pillerin dayanıklılığı elektrikli araçlarla ilgili süregelen tartışmaların odağındaki birkaç ana mevzudan biri. Çünkü araçlarını elektrikle çalışabilir duruma getirmek isteyen sürücüler araçlarındaki pilin ne zaman biteceği konusunda endişelenmek istemiyor.

Ayrıntılar için:

www.upi.com/Business_News/Energy-Resources/2012/02/27/Cheaper-battery-power-heralds-electric-car/UPI-21941330379004/


Comments are closed.