Yenilenebilir enerji projeleri Afrika’da iş imkânları yaratabilir

Abu Dabi merkezli Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (Irena), Afrika’nın artan enerji kapasitesi talebini karşılamak için yenilenebilir enerji projeleri uygulaması halinde kıtada birkaç milyon kişilik istihdam yaratılabileceğini açıkladı.

2030 yılına kadar ihtiyaç duyulacak fazladan enerji kapasitesinin yaklaşık üçte ikisi henüz kurulmadığından Afrika’nın önünde emsalsiz bir fırsat bulunuyor. Ajansa göre kıta son yıllarda küresel boyutta meydana gelen ilerlemelerden ve yenilenebilir enerji üretim teknolojilerinin fiyatlarından gözlenen düşüşten fayda sağlayabilir ve doğrudan yenilenebilir temelli sisteme geçebilir.

Afrika’da hayata geçirilecek projelerin doğuracağı iş olanakları hakkında bir tahmin yapılması istenince ise Bonn’da bulunan Irena Inovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin müdürü Dolf Gielen, “Bir kıyaslama yapılacaksa Almanya’da yenilenebilir enerji sektöründe yaklaşık 300,000 kişi çalışıyor.Afrika’daki yatırım gereksinimi ise bunun birkaç katı daha fazla. Bu nedenle de birkaç milyon kişilik istihdamın yaratılacağını varsaymak hiç de mantıksız değil” dedi.

Ayrıntılar için:

http://gulfnews.com/business/general/renewable-energy-projects-in-africa-can-generate-jobs-1.988850


Comments are closed.