Geçtiğimiz yıl kömürden elde edilen enerji miktarı azaldı

ABD Enerji Bilgi Yönetimi’nden (EIA) yapılan açıklamaya göre ABD’de kömürün aylık enerji üretimindeki payı 2011 yılının Kasım ve Aralık aylarında yüzde 40’ın altına düştü. Kömürün bir aydaki toplam enerji üretimindeki payı en son 1978 yılı Mart ayında bu oranın altında görülmüştü.

EIA kömürün enerjideki payında görülen bu azalmayı doğal gazın artan rekabet gücüne bağlıyor. Doğal gaz fiyatları geçtiğimiz kış hatırı sayılır bir ölçüde düşmüştü. Yalnız bu sonucun ortaya çıkmasında etkili olan bir başka faktör de 2010 Ocak ayı ile 2012 Şubat ayları arasındaki dönemde bazı kömür santrallerinin kapatılması oldu. Kapatılan kömür santralleri yılda 162 milyon ton karbon açığa çıkarıyordu.

Başka bir iyi haberse yenilenebilir enerji sektöründen geldi. EIA’nın raporuna göre 2010 ile 2035 yılları arasındaki elektrik üretimindeki artışın %33’ü yenilenebilir enerjiden elde edilecek.

EIA, rüzgar enerjisini de son birkaç yıldır elektrik üretiminin en hızlı büyüyen kaynaklarından biri olarak tanımladı. 2010 yılındaki rüzgar enerjisi üretimi bir önceki yıla göre %28.1 arttı.

Ayrıntılar için:

http://www.triplepundit.com/2012/03/power-generated-coal-decreased-last-year/


Comments are closed.