Siemens ile Streetline “akıllı park etme” için güçlerini birleştirdi

Siemens ile Streetline, sürücülerin trafik sıkışıklığı olan alanlardaki park yeri arayışına yardımcı olmak için işbirliği yapacak. Kaliforniya merkezli Streetline şirketi seçkin bölgelerde şehirlere ve sürücülere park yeri önerileri sunacak alıcılarla etkinleştirilmiş park sayaçlarını akıllı telefon uygulamalarına bağlıyor.

Söz konusu uygulama park etme stresini hafifletmenin yanı sıra trafik sıkışıklığını ve salınan emisyon miktarını azaltıp kamu güvenliğini artıracak. Siemens ve Streetline şirketlerinden yapılan açıklamaya göre talep bazlı fiyat uygulamak için denetlemede ve park etme modellerinde merkezi bir yönetim sistemine geçilmesi halinde uygulamadan daha fazla verim alınabilir.

Ortaklık, Siemens park sayaçlarının Streetline alıcıları ve uygulamalarıyla entegre edilmesini öngörüyor. Gerçek zamanlı bilginin sistemler arasında aktarılmasıyla park yerlerinin uygunluğu, fiyatı ve sayaçların görüntüsü hatasız bir şekilde verilecek.

Geçtiğimiz kış ayında IBM tarafından yapılan bir araştırmada da ortaya çıktığı gibi bu şekildeki akıllı park etme projelerine olan ihtiyaç giderek artıyor. Araştırmada şehir trafiğinin %30’dan fazlasının park yeri arayan sürücüler yüzünden meydana geldiği, sürücülerin %29’unun park yeri bulabilmek için ortalama 20 dakika, %10’unun ise 40 dakikadan fazla bir zaman harcadığı bulunmuştu.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/2166296/siemens-streetline-team-smart-parking


Comments are closed.