AB ETS emisyonları 2011 yılında azaldı, izin bolluğu katmerleniyor

Avrupa Komisyonu’nun Salı günü açıkladığı verilere göre AB ETS’nin kapsamındaki karbon emisyonları 2011 yılında %2’nin üzerinde azalırken yeşil enerji kullanımını teşvik eden arz fazlası izinlerin sayısı daha da arttı.

Verilerde arz fazlası kirlilik izinlerinin sayısının 900 milyon’a çıktığı, bu miktarın halihazırda düşük olan karbon fiyatlarına daha fazla baskı yapabileceği ifade edildi.

Komisyon’un yayınladığı bildiriye göre ETS emisyonlarının gittikçe yayılan ekonomik toparlanmaya rağmen 2011 yılında %2’den fazla azalması, ETS’nin maliyet etkinliği olan bir şekilde emisyonları aşağı çektiğini gösteriyor. Bildiride ayrıca bu sonucun, ETS’nin Avrupa’da düşük karbonlu büyümenin lokomotifi olmaya devam ettiğini vurguladığı ifade edildi.

Ne var ki bazı karbon analistleri emisyonlardaki bu düşüşün yıl sonuna doğru zayıf sektörel üretimden dolayısıyla daha az enerji üretimi yapılmasından ve hızı kesilen ekonomiden kaynaklandığı görüşünde.

Ayrıntılar için:

http://www.reuters.com/article/2012/05/15/us-eu-carbon-idUSBRE84E0SA20120515?feedType=RSS&feedName=environmentNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2Fenvironment+%28News+%2F+US+%2F+Environment%29


Comments are closed.