Güney Afrika, Afrika kıtasında temiz enerji devrimini ateşleyebilir mi?

Dünyanın en büyük kömür ihracatı tesisiyle iftihar eden Güney Afrika elektrik ihtiyacının %88’ini de bu tesisten karşılıyor. Şimdi de bu kara şeyden kendini “ak”lamaya ve yenilenebilir enerji portföyünü geliştirmeye çalışan ülkede hükümet özel sektörle ortaklığa başladı ve  özel sektörü 3,725 GW değerindeki yenilenebilir enerji projelerini yapıp işletmeye davet etti. Düzenlenen ihalelerin sonuçları ise bugünlerde açıklanıyor.

Yapılan ihaleler sonucunda Vestas South Africa da yedi ayrı projede toplam rüzgâr enerjisi kapasitesinin üçte birinden fazlası için türbin sağlamaya hak kazandı. Konuyla ilgili konuşan Vestas Southern and Eastern Africa Satış Müdürü James White, Afrika’daki enerji üretiminin devasa ekonomik büyümenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılamada yetersiz kaldığını  ifade etti.

White, “Bu program öngörülebilir ve şeffaf bir süreç izlendiği sürece Afrika’nın yurtdışından ne kadar çok yatırım çekebileceğini gösteriyor. Ayrıca bu uygulama tüm kıta için enerji ve başka altyapı projeleri açısından da iyi bir örnek teşkil ediyor” dedi.

Ayrıntılar için:

http://www.rtcc.org/energy/can-south-africa-spark-a-clean-energy-revolution-across-the-continent/



Comments are closed.