İskoçyalı araştırmacılar uzaydaki güneş enerjisi potansiyelinden faydalanacak

Glasgow’daki Strathclyde Üniversitesi’nde yapılan yenilikçi araştırmalar uzaydaki güneş enerjisini toplayıp mikrodalga ya da lazerler yoluyla dünyaya yansıtacak bir teknolojinin yolunu açabilir. Araştırmacılar üzerinde çalıştıkları ve test ettikleri platform ile dünyanın en uzak yerlerindeki bölgelere bile enerji gönderilebilecek, afet bölgelerine ve klasik yöntemlerle ulaşmanın mümkün olmadığı bölgelere enerji ulaştırılabilecek.

Uzay merkezli güneş enerjisi araştırmasına liderlik eden Strathcylde Üniversitesi Mekanik ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Massimiliano Vasile, “Uzay güneş enerjisini toplamak için muhteşem bir kaynak sunuyor ve biz de günün saatine, hava durumu koşullarına bakmaksızın bu enerjiyi toplama avantajına sahip olacağız” dedi. Vasile, mikrodalga ya da lazerleri kullanarak enerjiyi doğrudan belirli bölgelere yollayabileceklerini söyledi ve ekledi: “Bu da güvenilir ve kaliteli bir enerji kaynağı sağlayacak, üstelik güneş enerjisi sürekli olarak temin edileceğinden yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi yerde toplama ihtiyacı da ortadan kalkacak.”

Ayrıntılar için:

http://www.renewableenergymagazine.com/articulo-pv_solar-20484-71-Scottish%20researchers%20tap%20into%20potential%20of%20solar%20power%20in%20space


Comments are closed.