Hilton ve Hyatt, otellerde karbon ayakizi standardını uygulayacak

Evinizin karbon ayakizini hesaplamaya kalkıştıysanız bu sürecin ne kadar karmaşık olduğunu gayet iyi biliyorsunuzdur. Şimdi aynı hesabı bir de 800 odalı dünyanın en büyük otel zincirleri için yaptığınızı hayal edin. Hiç, hem de hiç kolay değil. Ama özellikle bu otellerde konferans ve toplantı düzenleyen holdingler için bunun önemi büyük.

İşte bu süreci kolaylaştırmak için Hilton, Hyatt ve InterContinental’in de aralarında bulunduğu 20’den fazla uluslararası otel zinciri, otellerde kalış ve holding toplantılarının karbon ayakizini standart bir ölçümle hesaplama konusunda anlaştı.

Geçtiğimiz hafta uygulamaya konulan bu yöntemle başta holdingler olmak üzere müşteriler işlerinin bütün karbon bedelini hesaplayabilecekler. Şirketler personel seyahatlerini de karbon ayakizi hesaplamalarına dahil ettikçe bu girişim sayesinde işletmeler karbon emisyonu puanına göre otellerini seçmeye başlayacaklar.

Oteller şu anda da karbon ayakizlerini hesaplamada farklı yöntemler kullanıyorlar; yalnız bu yöntemler müşterilerin kafalarını karıştırabiliyor. Otel sektöründe standart bir ölçme yönteminin olmaması da şeffaf olunmasını zorlaştırıyor.

Otel Karbon Ölçme Girişimi (HCMI 1.0) olarak adlandırılan bu yeni yöntem, Londra merkezli Dünya Seyahat & Turizm Konseyi (World Travel & Tourism Council) ile Uluslararası Turizm Ortaklığı (International Tourism Partnership) öncülüğünde geliştirildi.

Ayrıntılar için:

http://www.greenbiz.com/blog/2012/06/20/hilton-hyatt-carbon-footprint-standard


Comments are closed.