ACEEE: İngiltere enerji verimliliğinde birinci, ABD dokuzuncu sırada

Amerikan Enerji Verimli Ekonomi Konseyi (ACEEE) tarafından ilk defa hazırlanan Uluslararası Enerji Verimliliği Puan Çizelgesi’nde İngiltere birinci oldu. Dünyanın en büyük ekonomilerinin enerji verimliliğinin değerlendirildiği listede İngiltere’nin hemen ardından Almanya, İtalya ve Japonya geliyor. Çizelgede dokuzuncu sırada yer alan ABD’nin ise son yıllarda “ulusal düzeyde daha fazla verimlilik yolunda sınırlı ya da pek az gelişme” gösterdiğine vurgu yapıldı.

Dünyanın en büyük 12 ekonomisinin değerlendirildiği sıralamada Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, İngiltere, ABD ve AB bulunuyor. Bu 12 ekonomi küresel GSYİH’nin %78’ine ve küresel enerji tüketiminin %63’üne ev sahipliği yapıyor. Karbondioksite eşdeğer küresel emisyonların %62’si de yine bu ülkelerde salınıyor.
ACEEE’nin enerji verimliliği çizelgesinde ülkeler şu şekilde sıralanıyor: 1- İngiltere; 2- Almanya; 3- İtalya; 4- Japonya; 5- Fransa; 6- AB, Avustralya, Çin; 9- ABD; 10- Brezilya; 11- Kanada; 12- Rusya.
Ayrıntılar için:
http://www.aceee.org/press/2012/07/aceee-united-kingdom-tops-energy-eff

Comments are closed.