Nestle ile Nike’ı sürdürülebilirlik stratejilerinde farklı kılan nedir?

Danışmanlık şirketi Deloitte geçtiğimiz günlerde 65 şirketin sürdürülebilir olma yolundaki çabalarını değerlendiren ve derecelendiren bir rapor yayımladı. 2012 Zero Impact Growth Monitor adlı araştırmaya göre, değerlendirmeye alınan şirketlerin %20’si çevreye “sıfır etki”li (zero impact) olabilme yolunda henüz deneyimleme aşamasında yer almakta ve sürdürülebilirlik ile ilgili pek çok konuyu ele almaya başlamış durumda.

Raporda derecelendirilen firmaların %70’i ise sıfır etkili olma yolunda yalnızca bir “teşebbüs” yaklaşımı benimsemiş. Bu şirketler sürdürülebilirlik hedeflerine dair vizyonlarını belirlemiş olsalar da uzun vadede bütünsel bir yaklaşımdan yoksunlar.

Rapor yalnızca Puma, Nike, Nestle, Natura, Unilever ve Ricoh’nun sıfır etki yaratma noktasında bir ekosistem anlayışı geliştirdiğine dikkat çekti. Buna göre bu şirketler sahiden sürdürülebilir olma yolunda benimsedikleri uzun vadeli stratejik vizyonları çerçevesinde politikalar hazırladılar. Ayrıca bütün ortaklarını ve tedarikçilerini de kapsayacak biçimde sürdürülebilir bir iş ekosistemi tesis etme sürecindeler.

Ayrıntılar için:

http://www.greenbiz.com/news/2012/08/03/nike-nestle-sustainability-strategy


Comments are closed.