Reklamlarınız ne kadar yeşil?

Gazetecilik sektörünün geleceği için pek hoş olmayabilir, ama yazılı reklamcılığın tedavülden kalkması çevreye ne kadar yararlı olur acaba? Bu soru, bu hafta içinde şirketlerin reklam kampanyaları sırasında saldıkları karbonun ayakizini ölçecek bir hizmetin tanıtıldığı toplantıda herkesin aklına gelen soruydu.

Medya ajansı Starcom MediaVest Group ile çevre danışmanlığı şirketi Envido’nun birlikte geliştirdiği ve Carbon Trust tarafından da desteklenen CarbonTrack hizmeti, karbon ayakizini ölçerken standart PAS 2050 (Halka Açık Şartnameler) talimatlarını uyguluyor.

Şimdiye kadar Honda ile Heineken şirketlerinde uygulanan bu hizmet basılı ve online reklamcılık ile TV, radyo, açık hava ve arama motoru reklamcılığı gibi farklı medya kanallarını kullanarak, bütün bir kampanya süresince salınan karbon miktarının takip edilmesini ve ölçülmesini sağlıyor.

BusinessGreen’e konuşan Envido fırsat ve değişim bölümü başkanı Kevin McDonald, bu hizmet sayesinde ilk defa pazarlama departmanlarının şirketlerin karbon emisyonlarını doğru bir şekilde rapor edebileceğini belirtti. Ayrıca bu uygulamayla birlikte pazarlamacılar şirketlerinin daha önce yaptığı ya da sektörde yapılmakta olan başka reklamları karşılaştırabilecek ve reklamlarının çevreye etkilerini ölçebilecekler.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/1931030/green-advertising


Comments are closed.