BAE’de bir karbon nötr

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan ve Global Village Partnerships’e bağlı GVP Media, bölgenin ilk karbon nötr kitabı olacak “CleanUAE”nin şubat ayında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Kitabın karbon ayakizinin GVP Media’nın satın alacağı karbon kredileri ile dengeleneceği açıklandı.

3 Şubat 2011’de Dubai’deki Desert Palm Resort’ta gerçekleştirilecek tanıtım töreninde, sürdürülebilirliği ön plana çıkararak iş hayatlarında fark yaratmış ülke içinden ve dışından özel konuklar başarı öykülerini paylaşacaklar.

Törenin açılış konuşmasını 2008’deki ABD başkanlık seçimlerinde aday olan ve eski kongre üyesi Cynthia McKinney yapacak. McKinney insan hakları ve barış aktivizmi konularında yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

GVP Media idari editörü Lisa Durante, “Yakında çıkaracağımız “CleanUAE”  kitabı çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim alanlarında bölgesel bir tartışma ve eylem platformu yaratmayı amaçlamaktadır” dedi

Durante, “GVP modelimiz ilk olarak BAE’de uygulanabilir yayıncılık anlayışları yaratmaya ve sonra da bu anlayışları dünyanın her yerine yaymayı amaçlamaktadır. İlk “CleanUAE” baskımızın 2011’de “CleanBahrain” ve “CleanSaudiArabia” gibi bölgesel benzerlerini de yapacağız” diye ekledi.

Ayrıntılar için:

http://www.tradearabia.com/news/MEDIA_190287.html


Comments are closed.