Nükleer proje Rusya ile işbirliğini artıracak

Türkiye, Rusya ile birlikte ilk nükleer enerji santrali projesinin düğmesine bastıktan sonra bu ülkeyle endüstriyel ve ticari alanda işbirliğini artırmayı planlıyor.

Rusya başbakan yardımcısı İgor Seçin ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hafta içinde proje şirketi ile ilgili düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Yıldız, “Türkiye ile Rusya öteki sektörlerde de ortak projeler için çalışmayı sürdürecektir” dedi.

Yıldız, “Birlikte inşa edeceğimiz Samsun-Ceyhan petrol boru hattından doğal gaz ticaretine kadar, sanayi ve ticarette stratejik ortaklık projelerinde işbirliği yapacağız” diye konuştu.

Mayıs ayında Türkiye ile Rusya Akkuyu’da bir nükleer enerji santrali kurmak için anlaşma imzalamıştı. Rusya devlet atom enerji şirketi ROSATOM’un 2013 yılında inşasına başlayacağı santralin 2018 yılında elektrik üretmeye başlaması hedefleniyor.

Son 40 yılda dört defa, nükleer enerji santrali kurma girişiminin sonuçsuz kaldığını ifade eden Yıldız, Türkiye’nin ekonomisi büyüdükçe ve enerji kaynaklarına olan ihtiyacı arttıkça nükleer enerji projeleri üzerinde çalışmaya devam edileceğini belirtti.

Ayrıntılar için:

http://www.aa.com.tr/en/ingilizce-haberler/3.html


Comments are closed.