Türk şirketlerinin enerji sevdası

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk şirketleri enerjiye büyük önem veriyor. Çalık, Türkerler, Sanko, Zorlu, Boydak, Net, Tema, Akbaş, Şahinler, Akkok ve Erenler şirketleri enerji sektörüne yatırım yapıyorlar.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu Anadolu Ajansı muhabirine Perşembe günü yaptığı açıklamada 1996’dan beri şirket olarak enerji sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yatırımlarını yaparken Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri dikkate aldıklarını belirten Konukoğlu, şimdiye kadar enerjiye 800 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, önümüzdeki yıl ise sektöre yaklaşık 300 milyon dolar daha yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Arif Özozan ise 1993’ten bu yana sektöre 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve şu anda 15 enerji santralinde toplam 738 MW’lik enerji kapasitesine eriştiklerini açıkladı. Özozan, “Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarındaki payımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yatırımlarımızla Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da bölgesel bir güç olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Net Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İlker Şahin de enerji sektörüne üç yıl önce adım attıklarını ve önümüzdeki sene sektöre 90 milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ise 2005’ten beri yatırımlarını enerji sektörüne de yaydıklarını ve önümüzdeki dönemlerde yenilenebilir enerji sektöründe çalışmayı düşündüklerini belirtti.

Ayrıntılar için:

http://www.aa.com.tr/en/turkish-companies-from-different-sectors-invest-in-energy.html


Comments are closed.