Greenpeace: Elektronik eşya sanayisi gittikçe yeşilleniyor

Greenpeace’in 20 şirkete yolladığı bilgisayar, cep telefonları, monitörler ve diğer bilgisayar teçhizatı ile ilgili anketin sonuçlarına göre elektronik eşya üreticileri son yıllarda, çevre dostu olma yolunda umut vaat eden bir gelişme gösterdi. Ancak Apple ile Philips şirketleri ankete katılmayı reddetti.

Bu sonuçlara göre Asus ürettiği UL30A dizüstü bilgisayar ve VW-247H-HF monitör ile en temiz şirket oldu. Dell’in ürettiği Latitude 2110’un çevreyi en çok kirleten netbook olduğu belirlenirken Aero akıllı telefon ise en kötü akıllı telefon olarak değerlendirildi.

Sonuçlar da gösteriyor ki elektronik eşya sanayisi zehirli kimyasallardan arındırılmış ürünler üretmeye gayret gösteriyor. Ancak ürünlerin geri dönüştürülmesi ve daha dayanıklı ürün geliştirilmesi konusunda  hala yetersizler.

Tüketici Elektroniği Birliği Başkanı Gary Shapiro, “Tüketici elektroniği tüketicilerin, toplulukların ve bütün çevrenin yararına olacak şekilde ürünlerini ve uygulamalarını yeşilleştirmeye kararlı” dedi ve şöyle devam etti: “Son üç yılda daha yeşil ürünler üreterek, enerji verimliliğimizi artırarak ve elektronik eşyaların geri dönüşümüne olan sorumluğumuzun daha da bilincine vararak çevre için gösterdiğimiz mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik. Yapmamız gereken çok şey olduğunu biliyoruz, bu nedenle 2011’de ve sonrasında bu yolda hızla ilerlemeye devam edeceğiz”.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/1935475/greenpeace-electronics-industry-getting-greener


Comments are closed.