IT şirketleri yeşil teknoloji için daha çok çabalamalı

Sürdürülebilir işletmelerin analizini yapan Verdantix şirketinin hazırladığı son rapora göre teknoloji hizmeti sunan pek çok şirket, kurumsal ve sürdürülebilir hizmet sunmakta sınıfta kaldı. Global IT hizmeti sağlayan bazı şirketlerin analiz edildiği raporda çoğu şirketin sürdürülebilirliği stratejik bir öncelik olarak görmediği ortaya çıktı.

Verdantix analisti ve raporun yazarı Stuart Neumann, “ Araştırmamızda bayi ile hizmet sağlayıcıların 11 farklı alandaki yeterliliklerini ve kapasitelerini araştırdık. Deloitte, IBM ve Logica gibi araştırma yaptığımız bütün alanlarda lider olduklarını gözlemlediğimiz şirketler dışında bazı şirketlerin bu alanların bir kısmında, bazılarınınsa çoğunluğunda  gelişme gösterdiğini, ancak bu gelişmenin yetersiz kaldığını gördük” dedi.” Bu da demek oluyor ki şirketlerin daha geniş ve kapsamlı bir portfolyo geliştirmesi gerekiyor”.

Rapora gore müşterilerin önümüzdeki iki yıl içinde sürdürülebilirlikte önceliği karbon, enerji yazılımı uygulamaları ile sürdürülebilirliği rapor eden IT sistemleri olacak.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/1937691/firms-try-harder-green-tech-verdantix


Comments are closed.