Obama ile Hu iklim değişikliği konusunda aynı fikirde

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao’nun ABD ziyareti sırasında Barack Obama ile dün düzenledikleri ortak basın toplantısında liderler, seragazlarının dünya üzerindeki olumsuz etkisiyle mücadele etmekte ve bir sonraki iklim değişikliği zirvesinde daha aktif bir rol almakta kararlı olduklarının altını çizdiler.

Obama,  Hu’nun ziyareti sırasında Çin ile ABD arasında bir takım ikili anlaşmalar yapıldığını açıkladı ve geçtiğimiz sene kurulması teklif edilen ABD-Çin Temiz Enerji Araştırma Merkezi ile ilgili ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Cancun İklim Değişikliği Zirvesi’nde izlediği yapıcı tutumdan dolayı övgü alan Çin’in devlet başkanı Hu, ABD  başta olmak üzere öteki ülkelerle işbirliği yaparak tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliği gibi sorunlarla etkili bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Ziyarette öne çıkan diğer gelişmeler ise şu şekilde: American Electric Power şirketinin Çin’in Huaneng şirketi ile birlikte karbon tutma (carbon capturing) teknolojisi konusunda ortaklık kararı aldı. Bu arada GE Energy de Çin’den Shenhua Group ile temiz kömür konusunda ortak girişim planını açıkladı.

Ayrıntılar için:

http://www.businessgreen.com/bg/news/1938558/obama-hu-offer-minds-climate-change


Comments are closed.