Almanya dünyaya “yeşil oyuncak” vizyonu pazarlıyor

Yenilenebilir enerji konusundaki girişimleriyle öne çıkan Almanya bu sıralar oyun yoluyla çocukları enerjinin nereden geldiği ve ne kadarının kullanılabileceği hakkında bilinçlendiren çevre dostu oyuncaklar üretiminde de öncü konuma yerleşmiş durumda.

Bu yılki Nuremberg oyuncak fuarında hidroelektrikle çalışan arabalardan tutun rüzgar türbini ile yağmur sularını biriktiren düzenlemeleriyle oyuncak evlere kadar pek çok oyuncak bulunuyor.

Sürdürülebilir malzemeden yapılmış oyuncaklardan yalnızca çevre bilinci geliştirmeyi amaçlayan oyuncaklara kadar geniş bir yelpazesi olan yeşil oyuncak sektörü şu sıralar 84 milyar dolar değerindeki  küresel oyuncak sektörünün çok küçük bir kısmını oluştursa da araştırmalara göre sektörün pazar payı gün geçtikçe artıyor.  Merkezi New York’ta bulunan Earthsense araştıma firmasına göre önümüzdeki beş yıl içinde ABD’deki oyuncak pazarının 1 milyar dolar değerindeki %5’lik kısmına yeşil oyuncaklar hakim olacak.

Her ne kadar piyasada bulunan oyuncaklarla kıyaslandığında bir miktar daha pahalı olsalar da Nuremberg oyuncak fuarında yapılan bir ankete göre katılımcıların üçte biri sürdürülebilir malzemeden yapılmış oyuncaklar için %10-20 oranında daha fazla ödeyebileceklerini belirttiler.

San Francisco merkezli Green Toys oyuncak şirketinin eş kurucularından Robert von Goeben ise araştırma sonuçlarını destekler biçimde şunları söyledi: “Bundan böyle çocuğumuza nerden geldiği belli olmayan herhangi bir plastik oyuncağı oynasın diye veremeyiz. Ebeveynler daha akıllıca davranarak üründe ne kullanıldığını bilmek istiyor. Piyasayı da onların bu merakı yönlendiriyor.”

Ayrıntılar için:

http://news.yahoo.com/s/ap/20110205/ap_on_bi_ge/eu_germany_green_toys


Comments are closed.