“Emisyon Üst Sınırı ve Ticareti” (Cap and Trade) kirliliği azalttı

Sektörün önde gelen araştırma şirketlerinden Point Carbon’un 2,500 şirketle yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, karbon emisyonlarının fiyatlandırılmasını öngören Avrupa sistemi gün geçtikçe daha çok kabul görüyor. Ayrıca sistem sayesinde, büyük enerji şirketlerinin çevreye verdiği zararda az bir miktar da olsa düşüş gözleniyor.

Araştırmaya katılan şirketlerin %59’u sistemin gerektirdiği gibi karbon emisyonlarını azalttığını söylerken, %9’luk bir kısım ise karbonun fiyatından ötürü emisyonlarını azaltmayı planladığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl karbon ticaretinin 123 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Point Carbon analistlerinden Endre Tvinnereim’e göre sistem, 2013 yılından itibaren  emisyon salınımlarında gözle görülür bir düşüşe sebep olacak.

Ocak ayından yaşanan siber soygunun rağmen sisteme duyulan güvenin artması oldukça şaşırtıcı diyen Twinnereim, “AB Emisyon Ticaret Sistemi’nin güvenilirliğini kaybettiği konuşuluyordu. Ancak bizim araştırmamız bunun tam tersinin yaşandığını ortaya koydu” dedi.

Ayrıntılar için:

http://www.nytimes.com/aponline/2011/03/01/world/europe/AP-EU-Climate-Carbon-Market.html?_r=3&scp=2&sq=climate+change&st=nyt


Comments are closed.