Alman Hükümeti çok tartışılan biyoyakıtın arkasında

Alman hükümeti Salı günü yapılan görüşmelerin ardından, akaryakıt istasyonlarında geçen ay satılmaya başlanan biyoyakıt türü E10’un kullanımını desteklediğini açıkladı.

Çevre Bakanı Norbert Röttgen; petrol şirketi temsilcileri, otomobil imalatçıları ve şoför dernekleriyle yaptığı toplantıdan sonra “Petrole olan bağımlılığımızı azaltmalıyız” dedi.

Röttgen, toplantıya katılanların da iklim ve çevrenin korunması, doğal kaynakların muhafaza edilmesi ve enerji güvenliğini artırmak gibi sebeplerden dolayı E10 kullanımını desteklediğini belirtti.

Petrol zirvesi, taşıt sahiplerinin yeni yakıta pek rağbet göstermemesinden dolayı toplanmıştı. Araç sahipleri yeni yakıtın motorlarına zarar vereceği düşüncesiyle daha pahalı olmasına rağmen standart benzin kullanmaya devam ediyorlar. Şoför dernekleri de yeni yakıtın hangi araçlarda kullanılmasının uygun olacağı yönünde bir bilgilendirme yapılmadığı gerekçesiyle sürücülerin bu boykotuna destek veriyor.

Yeşil Parti lideri Cem Özdemir de hükümeti E10’un piyasaya berbat bir şekilde sunulmasından ders almamakla suçladı; daha az enerji harcayan arabalarla, elektrikli taşıtlarla, hız sınırlamalarıyla ve toplu taşımayla daha iyi bir strateji geliştirilebileceğini ifade etti.

Ayrıntılar için:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14895595,00.html


Comments are closed.